Ren energi - ett av Skellefteås starka kort i kampen om batterifabriken

Ren energi, stark industritradition och engagemang är Skellefteås starka kort i kampen om den stora batterifabriken. Idag, den 11 september, presenterade Peter Carlsson, vd Northvolt, planerna på etablering av en storskalig anläggning för batteritillverkning för politiker i kommunfullmäktige i Skellefteå. Anläggningen ska antingen placeras i Skellefteå eller Västerås.

- I Skellefteå finns en stark industritradition, en entreprenörsanda, Nordens gruvcentrum som ligger i regionen, Rönnskärsverken med stark återvinningskompetens samt att vi tydligt kan se hur den energi som används här är i princip 100 procent ren, vilket ger många bra fysiska förutsättningar. Dessutom är engagemanget som vi upplever från hela bygden, kommunen och andra intressenter viktigt för oss vid etablering, säger Peter Carlsson, vd på Northvolt.

- Vi vet att vi har ett starkt erbjudande. Förutom att Northvolt får tillgång till 100 procent förnybar energi, gott om högteknologisk kompetens i form av starka industriföretag i framkant, en hög utbildningsnivå i regionen så har vi en trygg livsmiljö och fantastisk livskvalitet för de familjer som ska flytta hit, säger kommunstyrelsens ordförande Lorents Burman.

Det blev i juli klart att Skellefteå är en av två orter som går vidare i kampen om Northvolts etablering av en storskalig anläggning för batteritillverkning. Etableringen kan komma att innebära upp till 2 000-3 000 nya arbetstillfällen och sannolikt lika många indirekta arbetstillfällen i Skellefteå.

Läs mer på portal.skelleftea.se

Top

Intresseanmälan

Sidan är under utveckling. Klicka här för att komma i kontakt med oss!



  • 1. Jag är intresserad av:

  • Kontaktuppgifter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev godkänner du att vi lagrar dina kontaktuppgifter för ovan syfte till dess att du säger upp prenumerationen.
Läs mer om vår integritetspolicy här.

Kontakt