Ny tankstation för biogas och andra miljöbränslen

Nu har Skellefteå fått ett nytt tankställe för olika miljövänligare drivmedel. Den nya stationen ligger väldigt bra till, alldeles vid E4:an söderut. Där kan du kan tanka biogas, HVO, MKI och ADBlue.

Många kom förbi då det var invigning. Skellefteåbränslens personal tog stolt emot alla som skulle tanka något av alternativen och de serverade också kaffe och kaka. 

Detta är ett av resultaten av BioGaC-projektet där Skellefteå kommun var projektägare och där de fick en extra tankstation för biogas. Idag har de två publika tankställen samt ett till på Tuvans biogasanläggning. Under projekttiden beslutade Skellefteå kommun och Skellefteåbränslen att bygga denna tankstation och erbjuda fler miljövänligare bränslen på denna plats som är väl tilltagen även för tunga fordon.

- Det har pratats länge om miljö i drivmedelsbranschen men det är först de två sista åren som det börjar hända något och nu märker man att förståelsen har ökat. Det här är vår hittills största satsning och allt handlar om tillgängligheten, att inte behöva åka en extra sväng för att tanka, säger Per-Erik Jakobsson, VD Skellefteåbränslen.

- Vi säljer en hel del gasbilar här i Skellefteå där många kunder vet vad biogas är och att det produceras här i Skellefteå. En gasbil kostar inte mycket mer än en bensinbil och sen blir det mycket billigare att tanka. Bensin och diesel ska ju bort och det ersätts inte bara av ett bränsle, därför är det bra att flera alternativ erbjuds på samma plats, resonerar Thomas Wahlberg, säljare på Norrlandsbil.

Läs mer om Biofuel Region här, eller kontakta Anna Säfvestad Albinsson för mer information.


Top

Intresseanmälan

Sidan är under utveckling. Klicka här för att komma i kontakt med oss!



  • 1. Jag är intresserad av:

  • Kontaktuppgifter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev godkänner du att vi lagrar dina kontaktuppgifter för ovan syfte till dess att du säger upp prenumerationen.
Läs mer om vår integritetspolicy här.

Kontakt