Frukoststudion i Övik

28 mar 07:15 - 09:00

Fjällräven center, Örnsköldsvik

I Sverige är endast tre procent av landsytan befolkad. Större delen av vårt land, 70 procent, består av skog. Vårt hållbara skogsbruk gör inte bara att det blir mer skog, för varje träd som avverkas planteras två nya. Med ny teknik och helt nya användningsområden är skogen hetare än någonsin. Hur ska vi ta tillvara på denna resurs och bruka den på bästa sätt? Det är morgonens fråga för Frukoststudion.

Marco Lucisano, enhetschef för Bioekonomi på statens forskningsinstitut RISE, sätter fokus på globala trender och attityder till att använda skogen som grund i mer hållbara materialval. Utifrån en global studie kring förpackningar med 2500 respondenter i Sverige, Tyskland, USA, Brasilien och Kina ser han mönster i hur vi som konsumenter förhåller oss i vår syn på förpackningen. Är vi medvetna om varför vi väljer eller väljer bort vissa råvaror?

Vad innebär ett hållbart skogsbruk? Hur mycket skog kan vi använda och samtidigt behålla vår positiva tillväxt? Susanne Ek, Nätraälven skog och Åke Forsgren, VD Metsä Forest Sverige diskuterar scenariot kring den ökade efterfrågan på skogsråvaran. Hur ska vi använda dessa resurser på bästa sätt?

Skogen kan spela en nyckelroll för att nå klimatmålen. Tänk dig att du kan flyga fossilfritt med biobränsle gjord av skogsrester. Tekniken för att tillverka biojet och andra biobränslen från skogen finns redan hos SEKAB. Lena Nordgren, Biodrivmedelsexpert på SEKAB, gästar oss för att berätta om deras roll i omställningen och vad de har närmast på agendan.

 

Datum: 28 mars

Plats: Fjällräven Center, Victory Bar

Tid: 8:00-9:00 (Frukost serveras från 7:15)

Kostnad: 75 kr (Betalas på plats)

Anmälan: Anmälan är öppen till 23 mars.
Observera att anmälan är bindande. En kostnad på 100 kr debiteras om du uteblir. Om du får förhinder, avanmäl dig via  din personliga länk i ditt bekräftelsemail.

Top

Intresseanmälan

Fyll i nedanstående formulär för att anmäla intresse. 



  • 1. Jag är intresserad av:

  • Kontaktuppgifter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev godkänner du att vi lagrar dina kontaktuppgifter för ovan syfte till dess att du säger upp prenumerationen.
Läs mer om vår integritetspolicy här.