Finansiering för omställningen i Norrbotten och Västerbotten – flera utlysningar öppna

Just nu är elva utlysningar öppna som syftar till att stärka den gröna omställningen i Norrbotten och Västerbotten. Finansiering för projekt och insatser går att söka fram till 13 september.

Tillväxtverket fungerar som nationell samordnare för nyindustrialisering och samhällsförändringar i Norrbotten och Västerbotten. Myndigheten är även ansvarig för förvaltningen av två fonder som är centrala i omställningsprocessen: EU:s regionala utvecklingsfond och Fonden för en rättvis omställning. För närvarande är tolv utlysningar öppna inom dessa fonder, riktade mot områden som digitalisering, kompetensutveckling och infrastruktur..

– I rollen som nationell samordnade ser vi att finansieringsfrågorna står högt på agendan. Det är därför glädjande att EU-fonderna kan erbjuda finansiering mot en rad viktiga områden. Regionalfonden för övre Norrland erbjuder finansiering för utveckling av grön teknologi, hållbar infrastruktur och kompetensutveckling. Och Fonden för rättvis omställning har finansiering inriktad på investeringar i ny klimatsmart och resurseffektiv teknik och kompetenshöjning för anställda, säger AnneLie Granljung, samordnare för uppdraget Nyindustrialiseringen och samhällsomvandlingen i Norrbotten och Västerbotten.

Pengarna kan bland annat sökas av regionala och offentliga aktörer, forsknings- och företagsfrämjande organisationer, utbildningsaktörer, ekonomiska föreningar och energikontor.

Klicka här för mer information om Tillväxtverkets utlysningar som just nu är öppna och stänger 13 september 2024!

Top

Intresseanmälan

Fyll i nedanstående formulär för att anmäla intresse. 



  • 1. Jag är intresserad av:

  • Kontaktuppgifter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev godkänner du att vi lagrar dina kontaktuppgifter för ovan syfte till dess att du säger upp prenumerationen.
Läs mer om vår integritetspolicy här.