Patrik Sundberg utsedd till Årets Cleantechprofil

Årets Cleantechprofil 2023 heter Patrik Sundberg. Hans arbete med energisystemet i Sara Kulturhus och hans sätt att generöst dela med sig av sin kunskap till andra gör honom till en välförtjänt vinnare.

Det var en glad och hedrad Patrik Sundberg som mottog diplom och blommor under gårdagens Cleantech Meetup i Skellefteå.

Jag har den stora förmånen att få arbeta med framtidens energilösningar omgiven av otroligt kompetenta personer. Att få denna utnämning är stort för mig och ett tecken på att vi tillsammans gjort bra saker. Extra smickrande är detta då jag själv är mycket imponerade av de andra finalisternas prestationer, säger Patrik som arbetar med energilösningar på Skellefteå Kraft.

Priset består, förutom äran, av en kompetenscheck på 20 000 kr att nyttja till valfri kompetensförhöjande aktivitet som till exempel resa, utbildning, konferens eller liknande.

Motiveringen löd: Vinnaren av Årets Cleantechprofil har både bidragit till en hållbar utveckling och inspirerat andra genom att dela med sig av sin kunskap. Genom innovativ design och teknik har personen skapat en långvarig och positiv inverkan på miljön, vilket blir en förebild för andra och får därmed en ännu större räckvidd i en värld som snabbt behöver ställas om för en hållbar framtid. För imponerande och visionära insatser vid utvecklingen av ett unikt energisystem i Sara kulturhus – ett system som bygger på omtanke både när det gäller hållbarhet ur flera dimensioner och energibehovet i staden, tilldelas Patrik Sundberg titeln Årets Cleantechprofil 2023!

Kriterierna för att bli nominerad till Årets Cleantechprofil är att det ska vara en person som engagerat och positionerat sig eller sitt företag på ett föredömligt sätt inom grön teknik, ren energi eller hållbara lösningar i norra Sverige. Det är sjätte året som utmärkelsen delas ut och i år var femton personer nominerade, de tre finalisterna var Patrik Sundberg från Skellefteå Kraft, Karin Bodin från Polarbröd och Nicklas Björnvind från Inpipe Sweden.

I Sara Kulturhus försäkras, genom ett intelligent styrsystem, att inget av den förnybara kraften som värmer upp byggnaden går till spillo och AI, som håller koll på byggnadens energiflöden och anpassar sig till husets besökare. Den lär sig när det behövs mycket el eller värme. Styrsystemet optimerar husets egen energianvändning och säkerställer att den mest kostnadseffektiva och miljövänliga energin används. Överflödig energi skickas vidare, till andra delar i staden. Eller sparas i batterier.

Top

Intresseanmälan

Fyll i nedanstående formulär för att anmäla intresse. 



  • 1. Jag är intresserad av:

  • Kontaktuppgifter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev godkänner du att vi lagrar dina kontaktuppgifter för ovan syfte till dess att du säger upp prenumerationen.
Läs mer om vår integritetspolicy här.